miercuri, 30 ianuarie 2013

Primarul Ploieştiului, Iulian Bădescu, s-a întâlnit, astăzi, cu Daniel Capră, reprezentantul conducerii Petrolului Ploieşti, pentru a discuta despre situaţia financiară a clubului.
În urma întâlnirii, Bădescu a declarat că Daniel Capră a dat asigurări că echipa de fotbal nu se confruntă cu probleme financiare,infirmând astfel zvonurile apărute în presa centrală sportivă. Primarul Ploieştiului a mai declarat că autorităţile locale vor sprijini financiar echipa, în funcţie de performanţă.
De subliniat ca la aceasta intalnire , pe platoul din fata Palatului Administrativ au luat parte si un numar de 60-70 de suporteri petrolisti veniti pentru a cere lamuriri si a se asigura ca lucrurile sunt in regula la clubul ploiestean. Astfel, la finalul sedintei pe care Dan Capra a avut-o cu edilul orasului, acesta i-a invitat pe toti suporterii prezenti la stadionul Ilie Oana pentru a oferi explicatiile necesare cu privire la viitorul clubului.
Ajunsi la stadion suporterii au fost gazduiti intruna din salile de conferinte ale clubului. Dupa cateva minute de asteptare si-a facut aparitia si patronul echipei , Dan Capra. Primul lucru pe care acesta a dorit sa-l faca a fost acela de  a-si cere scuze pentru lipsa de comunicare din partea conducerii.
Au urmat apoi intrebarile suporterilor si raspunsurile concludente sau mai putin concludente din partea unicului actionar de la FC Petrolul. Spun, unic actionar fiindca astazi tocmai am aflat ca am fost dusi in eroare , cu informatia precum Florian Walter si Dan Capra ar avea in mod egal 50%-50% din actiunile clubului.
Astfel, aflam din gura lui Dan Capra ca Walter nu are nicio actiune la club si nici nu va avea, intre el si Petrolul fiind  incheiat doar un contract de publicitate substantial. Singura functie a lui Walter in cadrul clubului ploiestean fiind aceea de presedinte al CA al FC Petrolul Ploiesti. Cu alte cuvinte Walter este doar sponsor si presedinte CA al clubului. Atat! Capra a plusat si a dat asigurari fanilor prezenti ca jucatorii adusi de Walter de la Cluj sunt ai Petrolului si, cel putin dupa spusele lui, acestia nu vor putea pleca in cazul unei eventuale despartiri de patronul de la Romprest. Cu alte cuvinte, Walter a cedat jucatorii cu titlu gratuit  clubului nostru. Mergand mai departe, cu intalnirea dintre Capra si fanii petrolisti a venit vorba despre plecarile si venirile din ultima perioada. La capitolul plecari s-a facut referire la Oprita, Cristea, Bokila si Galamaz.
In urma dezvaluirilor din presa facute de catre ex-capitanul "lupilor galbeni", Daniel Oprita, patronul echipei Dan Capra a vrut sa infirme cele spuse de catre "Dinel", afirmand ca totul a fost o mascarada, el insusi insistand pe langa Oprita sa ramana alaturi de echipa. Motivul despartirii din punctul lui Capra fiind acela ca Oprita si-a dorit sa plece , mai ales la insistentele nasului sau, nimeni altul decat Dorinel Munteanu, cu a carei echipa Mordavia Saransk a si semnat ulterior.
Si in cazul Cristea au aparut noutati, fata de ce stiam. Se spunea ca el ar fi plecat pentru o suma totala de 500.000 de euro in cazul in care acesta va fi cumparat definitiv de belgienii de la Standard Liege. Total eronat ne spune din nou acelasi Dan Capra.
Aflam astfel, ca "Printul" Cristea a fost imprumutat pana in vara la Standard clubul primind 100.000 de euro acum si alti 800.000 in vara daca belgienii il vor cumpara definitiv. Totalul afacerii ridicandu-se astfel la 900.000 de euro, bani care ar putea intra in visteria clubului, spune patronul clubului.
Despre Bokila nu s-a spus mare lucru, cam aceleasi informatii pe care le stiam, precum ca atacantul congolez este un dezertor, schimbandu-si impresarii in toamna, acestia bagandu-i tot felul de lucruri in cap. Pentru toate acestea, s-au depus actele pentru suspendarea jucatorului pana in vara. Ca o singura noutate in acest caz, Capra a facut precizarea ca in manipularea jucatorului un rol important l-a avut si ex-antrenorul gazarilor, Mircea Rednic, actualmente tehnicianul lui Standard Liege.
Despre ultimul plecat din randul lupilor, fundasul central Galamaz nu ar fi multe de spus, decat ca el ar fi ratat se pare transferul la formatia cipriota Anorthosis Famagusta. Se spune ca in momentul de fata el s-ar antrena prin parcuri in cautarea altui angajament. Capra, intrebat de fanii petrolisti daca fundasul ar dori sa se intoarca inapoi la Petrolul,  a oferit urmatoarea precizare: "Fiti seriosi! Suntem copii? Ce dracu! Nici daca vine pe 4000 de euro pe luna!"

A urmat capitolul Sosiri

Un fan al galben albastrilor l-a intrebat pe patronul echipei care este situatia cipriotului Christou Paraskevas el fiind dat ca o solutie dupa plecarea lui Galamaz. Daca pana mai zilele trecute era ca si dat jucatorul Petrolului, astazi Daniel Capra a lasat sa se inteleaga ca nu stie care mai este situatia cu acest jucator, si ca din punctul sau de vedere 99% Paraskevas nu va mai veni la Petrolul.
In cazul lui Paraskevas, s-a aflat si fundasul dreapta care urma sa soseasca la Petrolul, jucatorul brazilian Joao Felipe Antunes de la Flamengo B, care mai nou spune Capra a fost deturnat de catre Narcis Raducan presedintele Otelului Galati, ca urmare a unei "scurgeri" din interiorul clubului in presa centrala.
Dupa aceste doua esecuri la capitolul sosiri in tabara petrolista, Dan Capra a dat asigurari ca in saptamanile ce vor urma, poate chiar zilele acestea , vor mai sosi "cateva piese".
La finalul intalnirii dintre Capra si suporteri, s-a discutat foarte rapid despre situatia financiara de la club, cat si despre viitorul magazin de prezentare al "Lupilor Galbeni" din incinta stadionului Ilie Oana, dar si de pub-ul suporterilor.
Legat de partea financiara , patronul echipei a vrut sa sublinieze inca odata ca la club  nu exista niciun fel de probleme. Astfel, jucatorii au platite salariile pana pe luna noiembrie iar cel tarziu pana luni se vor plati si cele pe ianuarie.
In foarte scurt timp fanii ploiesteni vor avea un nou magazin de prezentare. Discutiile sunt foarte avansate cu autoritatile locale pentru spatiile comerciale de la stadion unde urmeaza sa fie deschis pub-ul lupilor si magazinul oficial. Daca magazinul ar fi deja gata, ramanand  sa mai vina mobila din Italia si sa se finalizeze actele, cu pub-ul ar mai dura ceva timp pana la inaugurare.

foto:phon.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile vor fi moderate de catre autorul blogului.