luni, 5 noiembrie 2012


Deşi a transformat meciul din această seară într-un asediu total la poarta adversarei, Petrolul a trebuit să se mulţumească doar cu o remiză în confruntarea cu Concordia Chiajna. “Lupii” au ratat o sumedenie de ocazii, şansa ocolindu-i într-o partidă în care le-au fost net superiori oponenţilor la toate capitolele.

Dacă, după o jumătate de oră de joc, tabela de marcaj ar fi arătat o diferenţă de trei-patru goluri în favoarea echipei pregătite de Cosmin Contra, cu siguranţă nimeni n-ar fi fost surprins. Atât de clară a fost dominarea ploieştenilor încă din startul confruntării, materializată, din păcate, doar printr-o serie nesfârşită de ratări, începută în chiar primul minut, atunci când Bokila a şutat din careu, dar Cobrea a avut o primă intervenţie salvatoare. Apoi, atacantul “găzarilor” a căutat colţul lung cu un şut de la 14 metri, lateral dreapta, dar Cobrea (13) a “agăţat” la timp balonul, iar Gicu Grozav (16, 19, 24 şi 25) a preluat ştafeta ratărilor, Concordia scăpând cu faţa curată într-o primă repriză în care, în ofensivă, a contat o singură dată, la lovitura de cap a lui Da Silva (27).
Scenariul jocului s-a păstrat şi după pauză, dar Grozav (49, 60), Cristea (68), Yamissi (70), Guilherme (74), Galamaz (86) sau Cesinha (90+1) fie n-au găsit ţinta, fie s-au lovit de intervenţiile inspirate a lui Cobrea, tabela rămânând imaculată la final. Un 0-0 total nedrept, fără doar şi poate, după modul în care au decurs ostilităţile, dar, în acelaşi timp, un rezultat care nu trebuie să demoralizeze echipa noastră. Chiar dacă n-a câştigat în această seară, Petrolul a arătat că rămâne pe curba ascendentă a evoluţiilor, situaţie în care, cu siguranţă, rezultatele favorabile nu vor întârzia să apară.
Următorul meci al echipei noastre se va disputa sâmbătă, de la ora 19.00, la Giurgiu, contra Astrei.

Declaratii dupa meci 

Cosmin Contra : "Nu pot să fiu mulţumit cu un rezultat de egalitate, când a fost o singură echipă pe teren. O echipă a încercat să joace fotbal şi-a creat ocazii, iar cealaltă a încercat tot timpul să bage cu*** în poartă şi să dea mingi lungi. Păcat că în ziua de azi mai sunt echipe care să joace aşa. Am avut o oportunitate mare să fim sus în clasament. Îi felicit pe jucători, au început bine, apoi am încercat tot timpul să ne creem spaţii şi să dăm gol.
Cred că mai sunt mici lucruri de îndreptat. E greu să joci împotriva unei echipe care se apără cu 10 oameni în propria jumătate. Am făcut o primă repriză foarte bună, dar apoi spaţiile au fost din ce în ce mai mici. N-am reuşit să aduc ceva în plus cu schimbările, dar mă bucur că băieţii au încercat să dea gol până la ultimul fluier", a spus Contra la finalul meciului, pentru Dolce Sport

Adrian Cristea: "Din păcate, nu am reuşit să marcăm. Am atacat pe tot parcursul jocului, dar a fost genul acela de meci în care, orice ai face, nu intră mingea în poartă. Este foarte important acum meciul de la Giurgiu, cu Astra. Dacă îl câştigăm pe acela, atunci va fi bun şi acest egal. Astra e o echipă foarte bună, drept dovadă şi locul din clasament.
Contra este un antrenor tânăr, plin de entuziasm şi apropiat de jucatori".

 FC Petrolul Ploieşti– CS Concordia Chiajna 0-0
FC Petrolul: Bornescu – Achim, Galamaz, Yamissi, Guilherme – Boudjemaa (75 Opriţa), Mustivar, Marinescu (cpt), Cristea (82 Cesinha) – Bokila, Grozav (61 Cristescu). Antrenor: Cosmin Contra.

CS Concordia: Cobrea – Belu, Fl. Ilie, Ghionea, Bambara – Popovici, Leca, Ispir, Serediuc – Da Silva (61 Zuluf), S. Pană (cpt) (75 Purece). Antrenor: Ilie Stan.

Au arbitrat: Paul Unimatan (Zalău) – Vlad Bârleanu (Bucureşti) şi Gabriel Bârjac (Zalău).
Arbitru de rezervă: George Rădulescu (Bucureşti).
Observatori: Vasile Curt (Constanţa) şi Ion Neagu (Bucureşti).
 Sursa: fcpetrolul.ro

2 comentarii:

  1. Imi place noul look. Arata mult mai profesionist decat vechea pagina. Ar fi bine daca ti-ai relua obiceiul de a scrie articole personale (de petrolist). Poate iti faci timp si de un interviu cu poetul din peluza candva. Bafta!

    RăspundețiȘtergere
  2. @Poetul din peluza Multumesc pentru feedback-ul acordat! ma bucur ca iti place noul look al blogului si te astept de fiecare data sa ne onorezi cu prezenta. am sa incerc pe cat posibil sa tin cont si de sfatul tau cu privire la a scrie articole personale in limita timpului disponibil, cat priveste partea cu interviul ma simt onorat pentru aceasta invitatie si promit sa o onorez in cel mai scurt timp. te salut cu respect!

    RăspundețiȘtergere

Comentariile vor fi moderate de catre autorul blogului.