vineri, 7 septembrie 2012

Petrolul Ploiesti - Sahtior Donetsk 0-3(0-2)

Petrolul nu i-a putut face faţă lui Şahtior Doneţk, în amicalul desfăşurat, în această seară, pe “Ilie Oană”. Trupa lui Mircea Lucescu s-a impus cu 3-0, graţie golurilor marcate de către Adriano, Fernandinho şi Akulinin.

“De la mijloc în sus am jucat cu toţi titularii, brazilienii care au transformat-o pe Şahtior într-o echipă invincibilă în Ucraina”, avea să mărturisească, la scurt timp după încheierea amicalului de lux de pe “Ilie Oană”, Mircea Lucescu, omul sub bagheta căruia Şahtior a ajuns un nume extrem de respectat în fotbalul european. Iar Adriano, Fernandinho, Wilian sau Ilsinho nu s-au menajat şi nici nu i-au menajat pe petrolişti, din spectacolul făcut de brazilienii lui Lucescu rezultând primele două goluri ale întâlnirii: Adriano (26) a deschis scorul cu un şut la colţul lung, iar Fernandinho (43) l-a majorat, la capătul unei curse de la centrul terenului, finalizată cu o execuţie superbă, de la 20 de metri, ce l-a lăsat spectator pe Hamutovski. A mai fost şi o bară a lui Wilian (22), dar şi câteva ocazii bune ale “găzarilor”, neinspiraţi, însă, în momentul finalizării.
După pauză, pe fondul avalanşei de schimbări din ambele tabere, jocul a mai scăzut în intensitate, Şahtior mai punctând o dată, cu un minut înainte de final, atunci când Akulinin a scăpat singur şi nu i-a lăsat speranţe lui Bornescu.
Una peste alta, un meci de gală pe “Ilie Oană”, 7000 de spectatori profitând de ocazia, poate nu tocmai des întâlnită, de a vedea la lucru una dintre formaţiile care se poate lupta oricând, de la egal la egal, cu marile forţe ale Europei.


 FC Petrolul – Şahtior Doneţk 0-3 (0-2)
Marcatori: Adriano (26), Fernandinho (43), Akulinin (89).
FC Petrolul: Hamutovski (46 Bornescu) – Achim (46 Alcenat), Geraldo (89 Neag), Yamissi (46 Galamaz), Mendy (46 Guilherme) – Mustivar (46 Hoban), Boudjemaa (46 Marinescu) – Opriţa (46 Cojocnean), Cristea (46 Cristescu), Younes (72 Tony) – Bokila (46 Morar). Antrenor: Mircea Rednic.
Şahtior: Kanibolotsky (46 Shust) – Ilsinho (90 Schychka), Polyanskyi (52 Ordets), Chygrynskyi, Gai (75 Renan) – Douglas Costa (61 Patrick), Fernandinho (70 Pysko), Kobin (64 Totovytskyi), Teixeira (46 Dentinho) – Adriano (77 Akulinin), Wilian (85 Miranyan).

Au arbitrat: Mihai Amorăriţei – Cristian Nica şi Bogdan Banu.
Arbitru de rezervă: Ovidiu Oprea.

 sursa:fcpetrolul.ro