duminică, 2 septembrie 2012

 2-2 in cel mai frumos meci al inceputului de sezon din Liga 1

Petrolul a plecat neînvinsă de la Cluj, după un meci în care a condus de două ori pe tabela de marcaj, fără, însă, să izbutească să-şi conserve avantajul.
Decişi să se revanşeze după nereuşitele din ultima perioadă şi să răzbune ghinioanele de care s-au tot lovit, petroliştii au avut un start de partidă extrem de convingător în „Gruia”, dominându-şi copios adversarii în primele 25 de minute ale confruntării. La scurt timp după fluierul de start, Bokila a ratat prima mare ocazie, atunci când, plecat într-o cursă de la centrul terenului, a şutat de la 12-13 metri, lateral stânga, pe lângă Felgueiras, dar şi pe lângă colţul scurt. Grozav (11) l-a pus, şi el, la grea încercare pe portarul amfitrionilor, cu un şut de la 20 de metri, lateral stânga, la care Felguieras a intervenit providenţial, însă, doar un minut mai târziu, portughezul nu şi-a mai putut salva echipa, deviind în plasă mingea trimisă puternic de BOKILA, de la 12 metri. Atacantul „lupilor” putea înscrie pentru 2-0, în minutul 17, atunci când, rămas singur după o pasă de senzaţie semnată de către Boudjemaa, n-a reuşit să-l învingă pe Felguieras.
În plină perioadă de joc controlată clar de către ploieşteni, CFR a reuşit să egaleze după o fază clasică, o centrare trimisă, de pe dreapta, de Pinto, şi o reluare cu capul, a lui KAPETANOS (28), scăpat din marcajul fundaşilor adverşi. Grecul a avut, mai apoi, şansa să-şi aducă echipa în avantaj, cu un şut de la 20 de metri la care Hamutovski (28) a intervenit excelent, iar prima repriză s-a încheiat, până la urmă, nedecis, după un joc alert, pe contre.
Petrolul a început furibund şi partea secundă, trecând în trei rânduri pe lângă gol la situaţiile imense ale lui Galamaz (48), Cristescu (49) şi Bokila (51), însă a şi trăit periculos, atunci când Boudjemaa l-a agăţat în careu pe Sougou (58), determinându-l pe centralul Sebastian Colţescu să arate punctul cu var. Hamutovski a parat, cu piciorul, penaltiul executat de către Cadu, dar „căpitanul” gazdelor avea să-şi treacă, patru minute mai târziu, numele pe lista marcatorilor, cu un gol înscris în proprie poartă, atunci când, presat de către Cristescu, a deviat în plasă la o centrare venită, de pe dreapta, de la Bokila.
Hamutovski (72) a mai fost o dată erou, respingând miraculos la o lovitură liberă bătută, înşelător, de către Bastos, dar s-a văzut păcălit de un şut-centrare trimis de la mare distanţă de MUREŞAN (77), la care mingea s-a dus direct la colţul lung. CFR-ul a presat pe final şi şi-a creat câteva ocazii importante, dar reduta „lupilor” a reuşit să reziste, Petrolul plecând cu un punct meritat din fieful campioanei.

CFR 1907 Cluj – FC Petrolul Ploieşti 2-2 (1-1)
Marcatori: Kapetanos (28), Mureşan (/Bokila (12), Cadu (aut, 62)
CFR: Felguieras – Ivo Pinto, Cadu (cpt), Maftei (64 Nicoară), Piccolo – Godemeche, Mureşan, Camora – Sougou, Kapetanos, Bastos (85 Pedro). Antrenor: Ioan Andone.
Petrolul: Hamutovski – Achim, Galamaz (cpt), Geraldo, Guilherme – Marinescu (73 Hoban), Mustivar – Boudjemaa, Cristescu, Grozav (46 Alcenat) – Bokila (66 Younes). Antrenor: Mircea Rednic.

Au arbitrat: Sebastian Colţescu – Valentin Avram şi Mircea Orbuleţ.
Arbitru de rezervă: Dragoş Istrate.

sursa:fcpetrolul.ro