joi, 12 iulie 2012

Petrolul Ploiesti - Regensburg 5-2 (3-0)

 EuroPetrolul incheie pregatirile en-fanfare
sursa foto:fcpetrolul.ro

In ultimul meci de pregatire  pe care  Petrolul l-a disputat astazi in Germania cu formatia germana de esalon secund Jahn Regensburg , formatia noastra s-a impus cu scorul de 5-2.
Golurile noastre au fost marcate de Gicu Grozav(min.3, 36), Hamza Younes(min34,52) si Mihai Roman(min.76).
O prima repriza cu multe ocazii de gol de-o parte si de alta , Hamutovski fiind ingerul pazitor al Petrolului si totodata omul primei reprize. El a scos echipa noastra in cel putin 5 faze clare de gol.
Una peste alta Petrolul a controlat prima repriza gratie si primei garnituri (titularii posibili din noul sezon) pe care Mircea Rednic a dorit sa o utilizeze in prima parte a jocului. Petrolul a inceput partida in clasica formula 1-4-2-3-1 cu Hamutovski - Achim, Szukala,Galamaz, Guilherme-Mustivar, Cristescu- Cristea, Grozav, Oprita-Hamza Younes.
Partida putem spune ca a inceput de la scorul de 1-0 pentru Petrolul, deoarece gazarii au deschis scorul inca din minutul 3 atunci cand in urma unei accelerari de senzatie pe partea dreapta noua bijuterie a Petrolului Gicu Grozav a sutat formidabil pentru un eurogol.
Putem spune ca intreaga partida a fost un spectacol fotbalistic pentru spectatori si telespectatori odata prin cele 7 goluri marcate dar mai ales, prin eurogolurile reusite de ai nostrii dar si de adversarii germani. 
Scorul se putea majora in favoarea noastra trei minute mai tarziu (min.6) atunci cand la o faza de toata frumusetea ,balonul circuland pe traseul Grozav-Oprita-Cristescu , acesta din urma sutand peste poarta din doar 8 metri. Petrolul ataca in valuri si in minutul 8, Achim prinde un sut de zile mari de la 20 de metri, portarul advers reusind cu greu sa respinga in afara terenului.
Urmeaza o perioada usoara de dominare germana mai ales pe fondul vesnicei noastre probleme si aici ma refer la partea defensiva unde avem mari dificultati.Minutul 10 il pune pentru prima data in valoare pe Hamutovski care ne scapa de un gol ca si facut atunci cand fundasii nostrii Achim si Galamaz se intrec in gafe, numai interventia goalkeeperului noastru pastrand tabela neschimbata.
Vrand parca sa-i imite doua minute mai tarziu(min.12) dar de aceasta data pe partea stanga ,fundasul nostru stanga Guilherme este usor depasit de catre un adversar acesta sutand din fericire nu prea puternic, balonul putand fi interceptat de Hamutovski.
Petrolul reuseste sa se trezeasca din corzi dupa aceste cateva faze extrem de grele la poarta noastra si in minutul 34 in urma unei urcari in atac a lui Guilherme pe partea stanga acesta il pune in situatie de unu la unu cu portarul advers pe Hamza Younes care intrat usor in unghi reuseste sa strecoare mingea pe langa portarul german. 2-0 si Petrolul  se descatuseaza, pentru ca in doar 2 minute mai marcheaza odata. Mai  exact pana in pauza meciului in minutul 36 atunci cand Adrian Cristea il lanseaza pe culoar pe Cristescu acesta sutand spre poarta , portarul reusind sa respinga dar neinspirat, balonul ajungand pana la Gicu Grozav care indeplineste o simpla formalitate impingand balonul cu capul in poarta goala.
Scor final la pauza 3-0 pentru Petrolul.
Imediat dupa pauza Petrolul si-a schimbat garnitura.  In locul lui Hamutovski a intrat lituanianul Povilas, in defensiva pe benzi  au aparut Sony Alcenat in locul lui Achim, Neag in locul lui Guilherme. In fata apararii cei doi mijlocasi defensivi au devenit Hoban si Marinescu, inlocuindu-i pe Mustivar si Cristescu. Au survenit schimbari si la partea ofensiva Boudjemaa , Cojocnean luandu-le locul lui Oprita respectiv Cristea.
Inceputul celei de-a doua reprize ii prinde pe "Lupii Galbeni"tot in atac, in minutul 46 Petrolul avand o ocazie imensa de gol, la cursa lui Grozav pe partea stanga acesta pasand in careu pentru Hamza, numai piciorul fundasului advers , facand ca tabela sa nu arate 4-0.
Avea sa se faca totusi 4-0, in minutul 52, atunci cand Boudjemaa a insistat frumos la o faza petrecuta pe partea dreapta , mingea ajungand in careul advers , acolo unde Hamza Younes ridiculizeaza fundasii germani cu o serie de driblinguri, la capatul carora reuseste sa realizeze dubla.
Pe fondul unei relaxari instalate datorita avantajului de pe tabela in minutele 62 respectiv 67 cei de la Regensburg reusesc sa marcheze de doua ori, golul din minutul 62 reusit de Jerome Kialka un jucator de doar 23 de ani ,fost jucator la Fc Koln fiind o adevarata bijuterie, sut direct in vinclul portii lui Povilas de la aproximativ 25 de metri. Golul doi al nemtilor din minutul 67, facand defensiva noastra sa fie sah mat, in urma unei faze de curtea scolii finalizata cu golul lui Hofmann.
In minutul 69 Petrolul rateaza de putin tinta, cand la un corner bine executat de pe dreapta in careul advers de catre Marinescu , Szukala reuseste sa loveasca balonul, acesta ducandu-se in transversala portii.
Partida avea sa se incheie cu scorul de 5-2 pentru gazari , golul cu numarul cinci pentru echipa noastra fiind marcat cu 14 minute inainte de final (min.76)de catre nou intratul Mihai Roman, acesta inlocuindu-l pe Gicu Grozav, la capatul unei faze frumoase care a curs pe ruta Alcenat-Cojocnean-Hamza Younes.
In concluzie, Petrolul incheie  astazi seria de 5 meciuri de pregatire din Austria si Germania cu urmatorul bilant: 3 victorii (4-3 cu austriecii de la SV Seekirchen, 3-1 cu ocupanta locului 5 din Cehia FK Teplice si 5-2 cu echipa germana de liga a doua Regensburg) si doua remize ( 0-0 cu cipriotii de la Anorthosis Famagusta si 0-0 cu rusii lui Dan Petrescu, Kuban Krasnodar).
Golaveraj: 12 goluri marcate, 6 primite.
Petrolul se va intoarce in Romania , maine seara  urmand ca duminica 15 iulie pe Ilie Oana de la orele 20 sa-si prezinte lotul in compania grecilor de la AEK Atena. In cursul zilei de sambata sunt asteptate la Ploiesti si cele "doua piese"( fundasul central de picior stang sud-american si atacantul olandez) pentru care Mircea Rednic a dat confirmare ca vor sosi 100%. 
Inchei aceasta cronica si ca o concluzie de final dupa ce am urmarit cele 5 jocuri de pregatire ale Petrolului, pot spune ca echipa arata bine de la mijloc in sus, un mijloc solid si un atac excelent poate cel mai bun din tara cuplul Grozav-Younes. In schimb la partea defensiva trebuie neaparat doua daca nu chiar trei plombe, si aici ma refer la axul central al defensivei unde Galamaz, Szukala si Bikana nu imi inspira deloc incredere, toti cei 3 fundasi centrali fiind foarte greoi si pe alocuri rudimentari. Pe benzi Alcenat si Guilherme mi se par certitudini. Lucrand cu materialul clientului , adica cu ce avem la ora asta , fara cele "doua piese" care vor sosi sambata la Ploiesti primul meu 11 arata asa: Hamutovski- Alcenat, Galamaz, Szukala, Guilherme, -Mustivar, Cristescu - Boudjemaa, Oprita, Grozav,-Hamza Younes.
Sa dea Dumnezeu ca la sfarsitul sezonului 2012-2013 sa ne bucuram si sa invadam  strazile patriei noastre"Republica Ploiesti" pentru indeplinirea obiectivelor propuse. Forzza Gazarii!!

Declaratie Mircea Rednic: 
"Concluziile sunt bune, mai ales că nu am avut accidentaţi. Organizarea jocului a lăsat de dorit, dar mă bucur că i-am văzut pe toţi jucătorii la lucru. Nu putem spune că suntem pregătiţi, dar după ce ne vor veni întăririle voi putea spune acest lucru. Duminică îi prezentăm. Mai am nevoie de un fundaş, în continuare. De Dorin Goian nu discut, e un fotbalist bun, dar are alte oferte. Mă bucură forma lui Gicu Grozav, mă bucur că a început şi Hamza să înscrie. Aş vrea să marcheze şi alţii, nu doar ei. Am un lot format din două echipe şi prefer acest lucru, decât să fi venit din alte părţi. Cred că la ce lot avem, la condiţii şi la suporterii care ne susţin, cupele europene sunt un obiectiv realizabil. Ne batem noi cu noi înşine!! De acum înainte o să mă ocup personal de astfel de cantonamente, nu de alta dar parcă nimeni nu înțelege că acum este vorba despre o altă echipă mare a României și ea se numește Petrolul! Toată lumea trebuie să ne respecte, să fie clar!"
Rednic a avut de spus și câteva cuvinte, chestionat în cazul “Dinamo pe Ilie Oană”. Iată declarația acestuia: “Vă răspund tranșant, din punctul meu de vedere! Suporterii au dreptate deplină, stadionul este al ploieștenilor și acolo, la ei acasă, nu ar trebui să joace nicio altă echipă! Clar! Problemele legate de vrerea Primăriei, a Consiliului Local și așa mai departe nu țin de mine! Eu nu am făcut decât să vă răspund ceea ce cred eu despre acestă speță!” (sursa:cristian-anghelescu.ro)

Petrolul Ploiesti - Jahn Regensburg 5-2 (3-0)
Petrolul Ploiesti: Hamutovski-Achim,Galamaz, Szukala, Guilherme,-Mustivar, Cristescu,-Cristea, Oprita, Grozav,-Hamza Younes.
Au mai jucat:Valincius Povilas, Jean Sony Alcenat, Neag, Hoban, Boudjemaa, Marinescu, Cojocnean, M.Roman.

Jucatorul meciului :Vasili Hamutovski
Remarcatii partidei: Grozav, Hamza Younes, Mustivar, Boudjemaa, Alcenat.