marți, 10 iulie 2012

Petrolul Ploiesti - FK Teplice 3-1(0-1)

A doua victorie pentru Petrolul Ploiesti in stagiul din Austria
sursa foto:dolcesport.ro

Petrolul a bifat cea de-a doua victorie din stagiul pe care acestia il desfasoara in Austria, contra echipei cehe FK Teplice, echipa ce a terminat sezonul trecut pe locul 5.
O prima repriza modesta, slaba as spune a echipei noastre care a inceput partida in urmatoarea formula: Bornescu, Jean Sony Alcenat, Bikana, Szukala, Ghuillerme,Boudjemaa,Marinescu, Hoban,Cojocnean,Grozav, Roman.
Dintre remarcatii primei reprize putem aminti noua achizitie a Petrolului fundasul dreapta Sony Alcenat, care zic eu reprezinta o certitudine,apoi Gicu Grozav si el un real castig pentru echipa noastra si nu in ultimul rand "Speedy Gonzales" Cojocnean.
Tabela avea sa se modifice inca din minutul 16 prin lobul de efect reusit de Aidin Mahmutovic in poarta lui Bornescu. Acelasi Mahmutovic doua minute mai tarziu (min18) expediaza un trasor direct in transversala portii aparata de Bornescu.
Petrolul scapa de primirea celui de-al doilea gol si da o replica mai serioasa cu 10  minute inainte de finalul primei reprize atunci cand Gicu Grozav inscrie in poarta cehilor, dar golul sau este anulat pe motiv de offside.
In loc de 1-1 prima repriza se incheie cu un minim avantaj pe tabela pentru Teplice, prima repriza controlata categoric  de jucatorii cehi.
A doua repriza aduce cu ea si schimbarile aferente in echipa noastra si bineinteles o cu totul alta fata a Petrolului Ploiesti.In echipa noastra Hamutovski ii ia locul lui Bornescu, Galamaz il inlocuieste pe Bikana, de altfel o mare dezamagire pe parcursul intregului stagiu din Austria. Isi fac aparitia in primul 11 si Mustivar, Hamza Younes, Oprita, Achim, Cristea, Cristescu si Neag. 
Cu aceasta noua formula introdusa in teren de Mircea Rednic in a doua parte a partidei Petrolul a fost de nerecunoscut, ei dominand autoritar de la un cap la altul intreg mitanul secund.
Primul semn care anunta "tsunami"-ul galben-albastru are loc la doar 10 minute (min.55) dupa reluarea jocului atunci cand Oprita centreaza magistral dupa partea dreapta in careul cehilor , pentru "lovitura" de cap a lui Ghuillerme.
Ofensiva Petrolului continua si dupa doar un minut dupa ratarea incredibila a lui Ghuillerme , mai exact in minutul 56 Szukala parca doreste sa-l copieze intocmai pe colegul sau, in urma unei centrari venite din  lovitura libera bine executata  de catre Marinescu. Mingea trece milimetric pe langa poarta cehilor, tabela ramand neschimbata.
Asta nu pentru mult timp, ci doar pentru inca un minut, fiindca in minutul 57 Petrolul reuseste sa readuca egalarea pe fondul unui tavalug nimicitor adresat cehilor. Astfel, acelasi Oprita pe post de servant centreaza de pe dreapta asa cum numai el stie sa o faca pentru lovitura de cap imparabila a lui Gicu Grozav. Executie de  mare atacant si scorul devine 1-1 in minutul 57. 
Partida se desfasoara doar intr-un singur sens si acela este doar catre poarta cehilor. Petrolul rateaza nenumarate ocazii, asta pana in minutul 70 atunci cand nou intratul Adrian Cristea reuseste o accelerare superba de vreo 30 de metri  la finalul careia ii paseaza excelent pe culoar lui Gicu Grozav, care la randul sau trimite in fata portii pentru Hamza Younes care nu face altceva decat sa indeplineasca o simpla formalitate.
2-1 pentru Petrolul din minutul 70 si Petrolul este pe cai mari, pentru ca la faza urmatoare mai exact in minutul 71 gazarii reusesc sa se desprinda categoric  si sa-si adjudece victoria in partida contra locului 5 din Gambrinus Liga. Lovitura de colt de pe partea dreapta perfect executata de Marian Cristescu, in 16 m si Szukala isi ia revansa cu o lovitura de cap bine plasata in poarta cehilor.
Se face 3-1 pentru Petrolul,si totodata a doua victorie a "Lupilor Galbeni" in acest stagiu de pregatire din Austria.
Dupa 4 meciuri de pregatire cu adversari deloc facili Petrolul are urmatorul bilant: 2 victorii ( 4-3 cu austriecii  de la  SV Seekirchen si 3-1 cu locul cinci din Cehia FK Teplice) si 2 egaluri (0-0 cu cipriotii de la Anorthosis Famagusta si 0-0 cu rusii lui Dan Petrescu , Kuban Krasnodar).  Petrolul va mai sustine un ultim meci in Austria al 5- lea , joi 12 iulie contra echipei Regensburg, formaţie abia promovată în liga a doua din Germania, meci transmis de asemenea in direct de Dolce Sport 2 incepand cu orele 19.00.
Duminica 15 iulie de la orele 20 pe stadionul Ilie Oana ,Petrolul isi va incheia testele de pregatire, cu un meci amical de prezentare a lotului de jucatori in compania formatiei de prim esalon grec AEK Atena.
Iata ce a declarat Mircea Rednic la finalul partidei pentru situl cristian-anghelescu.ro :“Mi-am urmărit scopul, acela de a vedea jucătorii în mai multe aranjamente! Este clar, vorbim acum despre fotbalisti care au dat satisfacție deplină dar si de alții rămasi datori! Mă întrebați despre Boudjemaa… ei bine convingerea mea este că Damien este unul dintre cei mai buni mijlocași din România, nu de la Petrolul! Și, să știți, mai sunt și alți băieți foarte valoroși, toți în această echipă! Să dea Dumnezeu să-mi fie mie greu să alcătuiesc primul unsprezece, că nu de asta mă tem!” L-am întrebat pe coach-ul Petrolului despre anunțatele sosiri ale fotbaliștilor “gata titulari”! Iată răspunsul său: “Din păcate, din rațiuni care țin de vize și ordine medicale, cei doi vor putea fi văzuți direct în România! Da, confirm, unul este un apărător iar celălalt un vârf de atac. Da, omule, olandez! O să-i vedeți sâmbătă, în țară!” a încheiat “Puriul”.

Remarcatii partidei: Sony Alcenat, Cojocnean, Oprita, Grozav, Mustivar, Achim.
Omul meciului: Daniel Oprita

Petrolul Ploiesti - FK Teplice 3-1(0-1)
Petrolul Ploiesti:Bornescu(Hamutovski)-Sony Alcenat(Achim), Bikana(Galamaz), Szukala(Neag), Ghuillerme , Boudjemaa(Cristea),Marinescu(Cristescu), Cojocnean(Oprita), Hoban(Mustivar), Grozav, Roman(Hamza Younes)