joi, 24 mai 2012

sursa foto:topnews.in
Asa cum v-am promis , in cele ce va urma va voi aduce unele lamuriri zic eu mai mult decat concludente si palpabile cu privire la stirea "bomba" pe care o lansam in premiera si exclusivitate luni dupa-amiaza inaintea meciului dintre Petrolul si Sportul Studentesc.Aici ma refer la venirea lui Sven Goran Eriksson in Romania , mai precis la clubul nostru FC PETROLUL PLOIESTI, adus de catre un fond de investitii italian. Desi, imediat la cateva ore dupa postarea pe blog a anuntului "soc" majoritatea suporterilor ma credeau "nebun" si ca visez la filme "SF", basca pe un post de televiziune local , articolul meu a fost luat la pret de "pamflet"!! 
Astazi, in cursul dupa-amiezii pe postul central DIGISPORT1, un anunt terifiant pentru Liga 1 facut de Vivi Rachita si confirmat ulterior de primarul Ploiestiului Andrei Volosevici  facea inconjurul tuturor televiziunilor si a siturilor de specialitate.
"Numele lui Sven Goran Eriksson este vehiculat pentru o preluare șoc a Petrolului Ploiești! În direct la Digi Sport 1, în cadrul Fanatik Show, fostul antrenor al "lupilor galbeni" și actual consilier al primarului Ploieștiului pe probleme de sport, Vivi Răchită, a dezvăluit această posibilitate, menționând că totuși prima opțiune o are în continuare Florin Walter, care o va părăsi în proporție de 100% pe Universitatea Cluj.  
Primarul Andrei Volosevici a confirmat oferta venită pentru clubul de fotbal, iar o decizie va fi luată în zilele următoare, după o ședință a Consiliului Local.
Mâine ne vom întâlni cu domnul Walter și mă aștept să definitivăm discuția pe care am început-o în iarnă. Noi ne-am ținut toate promisiunile pe care le-am făcut, ne-am achitat de toate obligațiile, acum urmează să vedem cum evoluează lucurile. Am primit o hârtie oficială a unui grup de investitori din Italia, care se folosesc de numele lui Sven Goran Eriksson, prin care suntem anunţaţi că vor să cumpere Petrolul. Fiul lui Eriksson a fost la meciul cu Gaz Metan Mediaş. Mâine (n.r. - joi), ne vom întâlni cu domnul Capră, cu Florian Walter şi cu domnul primar. "
 Ca tacamul sa fie complet ,site-ul observatorulph.ro a publicat în această seară o scrisoare oficială primită de Primăria Ploiești din partea  fondului de investiții, prin care acesta certifică interesul pentru Petrolul, prin intermediul celebrului antrenor suedez. 
"Pe această cale dorim să vă facem cunoscută intenţia noastră de a achiziţiona clubul de fotbal FC Petrolul Ploieşti, de a investi în echipa de fotbal de seniori şi juniori prin grupele acestora de copii. Pentru a face performanţă dorim să vă informăm că din staff-ul tehnic al echipei, imediat după ce vom avea ceva semnat cu dumneavoastră, va face parte dl Sven Goran Eriksson, în calitate de administrator delegat şi care va desemna şi antrenorul echipei, care cu siguranţă va fi de talie mondială. Alături de dl Sven Goran Eriksson va veni cu acesta şi fiul său, Johan Eriksson, care se va ocupa cu organizarea echipei, va dezvolta secţiunea de tineret şi se va ocupa şi de transferurile jucătorilor din Europa şi Africa".

Am facut aceasta introducere pentru a se vedea cat de profesionisti sunt cei din presa de azi, care afla de o asemenea "bomba" la fix doua zile dupa ce eu o dadusem in Exclusivitate si nimeni nu a facut mentiunea ca stirea aparuse deja de ceva timp. Singurii care au facut-o la interval de o zi au fost cei de la libertatea.ro Pe aceasta cale tin sa le multumesc public pentru profesionalismul aratat.
In cele ce urmeaza voi posta un interviu pe care mi l-a acordat "sursa" acestei stiri cu precizarea ca si-a exprimat intentia de a nu-si declina identitatea, cel putin pentru moment. Il voi numi generic "Ionescu V.". Acest interviu mi -a fost acordat in decursul serii de marti si incheiat in aceasta seara. 
Partea 1 


F.T. Buna seara! vreo noutate cu privire la situatia Petrolului? nu stiu daca ati vazut , am creat un articol cu cele relatate de dumneavoastra  si l am urcat pe blogul meu, azi aparand si in presa centrala mai exact in libertatea.ro!
 I.V.In articolul din Libertatea scrie ca fondul va prelua impreuna cu Walter, dar numai o parte o va face in realitate ori fondul ori Walter.
F.T. Asa scrie in Libertatea, la mine pe blog scrie altfel, ca in momentul in care fondul ar veni ..Walter ar pica pe locul 2...Din ce stiti mai sunt in calcul cei cu fondul de investitii? ca in presa toti il dau sigur pe Walter, iar aseara la emisiunea Presing, Andi Crangu a intervenit prin telefon si a spus ca nu este nici un fond..este doar un  pamflet si a recunoscut ca Walter este noul actionar.
I.V.Problema este ca Walter a creditat clubul cu aproape 400.000 de euro in retur , iar ai nostrii incearca o varianta sa-l despagubeasca si astfel sa poata fi preluata echipa de fondul de investitii.
F.T. Inteleg, treaba cu Eriksson mai este valabila..sa nu mai zic de Beckham?:) Multescu antrenor sau Pustai?
I.V. Daca o va prelua fondul da e valabila , asa cum scria in Libertatea tot un fond de investitii l-a adus pe Sven in Anglia si e acelasi fond. Multescu nu ramane indiferent cine vine.
F.T. Toti zic ca e o fabulatie treaba cu fondul si cu Eriksson, chiar Andi Crangu aseara a zis ca nu exista nimic din aceste lucruri, decat ca vor veni jucatorii titulari ai "U" Clujului plus cei care ii vom opri noi..si ca Walter impreuna cu Capra sunt investitorii.
I.V. Problema secretomaniei este ca Walter nu stie de discutiile cu fondul ,probabil de aceea se tot dezminte in presa. Walter ca sa preia echipa o poate face doar in urma unei sedinte de consiliu local. Momentan echipa e detinuta de Hale si Piete!
F.T. In momentul de fata, in procente cat este de sigura venirea fondului de investitii la Petrolul?
I.V.Sansele ca sa vina fondul sunt egale cu sansele sa vina Walter. Daca vine fondul  Eriksson va fi manager , daca vine Walter atunci vine antrenor Pustai. In ambele cazuri pleaca Multescu.
F.T. Cand se va face anuntul oficial? saptamana aceasta ?
I.V.Din cate stiu eu va fi o sedinta de consiliu local pentru a-i da echipa lui Walter , si daca se bate palma pana la sedinta cu fondul atunci la sedinta nu se vor prezenta suficienti consilieri si se va amana , iar pe 6-7 iunie se vor prezenta ca echipa a fost preluata de fond, daca nu se bate palma....atunci se vor prezenta toti consilierii la sedinta si ii vor da echipa lui Walter!!!
F.T. Cand o sa aiba loc sedinta de Consiliu?
I.V. Vineri  sau miercurea viitoare!
F.T.Am inteles! si daca ar veni fondul cu ce jucatori am aborda noul campionat..ca si transferuri? banuiesc ca jucatorii de la U Cluj nu mai intra in calcule....
I.V.Pica varianta jucatorilor de la Cluj , vor aduce repede jucatori ....un semn ca merg bine discutiile cu fondul este prelungirea contractului lui Hamutovski!!!
F.T.Da, am vazut  ca a prelungit pe un an!am inteles ca la meci ieri cu Sportul a fost o delegatie de italieni , nu de asiatici cum s-a zis initial, impreuna cu fiul lui Eriksson
I.V.Fondul este multinational italiano-thailandez...

Aceasta este prima parte a interviului realizat marti seara. 

Partea a 2-a 


F.T. Buna seara din nou! vreo veste?
I.V. Nu am nici o veste , insa azi am vazut faxul trimis de fond prin care isi anunta interesul de a investi in clubul Petrolul atat la seniori cat si la juniori iar in conditiile in care se va semna contractul noul staff condus de Sven va sosi imediat la Ploiesti. Asta scria in fax , nu mai era mentionat de numele lui Beckham. Fondul are sediul in Londra.
F.T. Daca voi urca  pe blog amanunte discutate aseara cu dumneavoastra cu privire la sedinta de Consiliul Local..cu treaba cu despagubirea de 400 000 de euro fata de Walter..va dati acordul pentru aceste lucruri?
I.V. Da, si Vivi a confirmat azi la digi sport in care precizeaza ca "poate domnul Capra o va vinde" si asa isi recupereaza Walter banii!

F.T.Se tot refuza sa se creada aceasta pista cu fondul..acuzandu-se non stop ca e doar o campanie electorala!!! Excludeti  CATEGORIC aceasta varianta electorala?
I.V.Nu e campanie electorala!! Oricum venea investitor Walter , echipa indeplinise obiectivul si aveam si stadion. Erau deja suficiente motive care puteau fi folosite in campanie. Initial fondul s-a interesat de mai multe cluburi dar decizia de a alege Petrolul a fost atmosfera  si oamenii de aici.
F.T. Vineri am vazut ca este convocata sedinta de consiliul local..dar pe ordinea de zi sunt cu totul altceva ..cetatean de onoare pentru patriarh..si ceva legat de primar cu privire la catedrala Mantuirii Neamului de la Bucuresti? vom afla deznodamantul final vineri? e pusa pentru vineri si problema noului actionar la Petrolul?
I.V.Se va decide maine dupa ce se vor aseza la masa primarul , Vivi , Walter si Capra.
F.T. La ora aceasta cand vorbim cat la % varianta Walter este viabila si cat la % fondul..dupa ultimile vesti...sincer?
I.V.Walter e 100% si daca totusi Walter accepta "anumite lucruri "atunci  fondul va prelua Petrolul. Vedem maine dupa intalnire!
F.T.O ultima intrebare si va multumesc foarte mult pentru timpul acordat!! Cateva din aceste "anumite lucruri" daca imi puteti spune pentru ca fondul de investitii italian sa fie la Ploiesti ?
I.V.Adica echipa sa fie data lui Capra sau Walter oficial apoi imediat acestia sa o vanda fondului.


Va multumesc!