joi, 26 aprilie 2012

ILIE OANA DE 4 ★★★★ in Europa!!!

Stadionul ,,Ilie Oană'', omologat pentru Europa - Arena Ploieştiului a primit 4 stele!

 Stadionul Ilie Oană din Ploieşti a primit, miercuri, parafa care îi garantează un loc în rândul arenelor europene. Inspectorul UEFA pentru acreditarea stadioanelor, francezul Tero Auvinen, a verificat la faţa locului arena şi dotările acesteia. Potrivit administratorului arenei, Constantin Arsene, impresia oficialului forului european a fost favorabilă, oaspetele precizând că, în cel mult două săptămâni, stadionul ,,Ilie Oană'' va primi acreditare de patru stele pentru organizarea meciurilor internaţionale.

Arena ploieşteană are o capacitate de 15.000 locuri, în totalitate acoperite, gazon cu instalaţie de încălzire, vestiare ultra moderne, nocturnă cu 1.600 de lucşi, peste 3.500 de locuri de parcare. Inspectorul UEFA a trecut în raport şi faptul că arena dispune de un sistem modern de turnicheţi, tabelă de marcaj, sonorizarea şi camerele de supraveghere de ultimă generaţie.
Încadrarea arenei în rândul stadioanelor de patru stele introduce Ploieştiul pe harta europeană a oraşelor care oferă condiţii de organizare a competiţiilor fotbalistice, începând cu data avizării aici putându-se disputa partide în cadrul Europa League şi preliminariile Champions League.