sâmbătă, 11 februarie 2012

Ali, Ali, nu ne părăsi!

 
 
 
 
 
sursa foto:fussballtransfers.com
În această după-amiază, pe unul din terenurile complexului sportiv Arcadia, echipa fanion a Ploieștiului, Petrolul, a dispus de prim-divizionara ungară FC Paks cu scorul de 2-1 (1-0). Meciul, un excelent test, apreciat de antrenorii ambelor echipe, a arătat o formație a galben-albaștrilor mai consistentă în ambele faze ale jocului, rezultatul final fiind unul mincinos în raport cu marile ocazii de gol.
Prima repriză a început cu uriașa ocazie de gol a ungurilor din minutul 2, atunci când Magasfoldi a centrat ideal de pe parta dreaptă pentru Bode iar mijlocașul stânga a plasat balonul, cu capul, puțin peste bară! În minutul 11, la o lovitură liberă indirectă de la circa 30 de metri, Fl. Dumitru a mișcat mingea pentru BUHUȘI iar mingicarul cu șut ucigător l-a executat pe Csernyanszki fără să clipescă: 1-0! Până la pauză ambele echipe au făcut risipă de efort dar mari ocazii de gol nu au mai apărut.
După cele 15 minute de odihnă, în care Răchită a schimbat și repertoriul și,implicit, destui “interpreți”, Petrolul a trecut definitiv la timona partidei. Introdus în locul lui Dina, fotbalistul venit în probe ieri, franco-tunisianul Ali-Azouz Mathlouthi, a dinamizat atacul, reușind să destabilizeze în trei rânduri defensiva maghiarilor. În primul raid, cel din minutul 58, acesta l-a zăpăcit pe fundașul stânga Csehi și a centrat la un metru de linia porții, pentru simpla formalitate a golului reușit de V. NEGRU: 2-0! Până atunci, Boudjeema a șutat frumos, de la 17 metri, dar balonul a lovit bara de fier din spatele “transversalei”! Ali și-a continuat recitalul și în minutul 63, după o cursă de vis pe flancul stâng, a centrat perfect, la 2 metri de linia porții, dar Borza a ratat golul trei ”reușind” cu un șut plasat să trimită balonul în butul drept! Asta, în locul unei intrări de tip “sanie”, decisivă în astfel de momente! Și tot atacantul pur-sânge, cu 6 minute înainte de final, s-a distrat – din nou! – cu fundașul stânga și a șutat puternic dar portarul team-ului maghiar a respins în corner! Și astfel, în loc de 3-0 sau 4-0 s-a făcut… 2-1, chiar în minutele de prelungire ale meciului, atunci când VAYER a reluat în gol o minge respinsă, în lateral, de către portarul italian Gritti: 2-1! Partida a luat sfârșit cu Petrolul în atac, Stojimirovic fiind aproape de gol după o nouă cursă! Cum a cui? A lui Ali!
La debutul primei reprize a sosit și o delegație a staff-ului tehnic al vasluienilor în frunte cu Augusto Soares Inacio, antrenorul portughez al moldovenilor și prahoveanul Ciprian Panait, unul dintre secunzii săi. Chinuiți de frigul apăsător care se lasă după orele 18:00 în Belek, cei care răspund de destinele FC Vaslui – adversara Petrolului în prima etapă a returului – au plecat în trombă, fără a mai reuși să-l vadă la lucru pe… Ali! Mai bini!
Mâine, de la ora 17:00, galben-albaștrii vor juca împotriva bulgarilor de la Litex Loveci, în penultimul test al stagiului de la Belek. Ce mi-ar mai plăcea să-l văd pe “Mămăligiki” Hristo Stoicikov perpelit după acest test…
sursa:cristian-anghelescu.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile vor fi moderate de catre autorul blogului.