duminică, 31 martie 2013

Egal de mare lupta duminică, la Ploiești, între Petrolul și CFR Cluj, care au încheiat cu scorul de 1-1. Lupii au pierdut un tempo în cursa pentru un loc pe podium și nu au reușit să profite de înfrângerea din urmă cu o zi a celor de la Pandurii Târgu Jiu.

Găzarii au fost net superiori în primele 45 de minute, când CFR a pus in pericol doar la gafa lui Bornescu (6) și prin șuturi de la distanță, semnate de Ioan Hora (35) și Gabriel Mureșan (36). De partea cealaltă, Mario Felgueiras a fost pus la grea încercare de Hoban (10), Laurențiu Marinescu (17) și Geraldo Alves (26), dar s-a descurcat ireproșabil de fiecare dată. Gazdele au cerut și un penalty, la o intrare a lui Ionuț Rada asupra lui Jeremy Bokila, însă atacantul lupilor a fost avertizat cu cartonaș galben de arbitrul Adrian Cojocaru.

 Rezervele au decis scorul final

 Schimbările au decis meciul în mitanul secund. Hamza a intrat l-a înlocuit pe Marian Cristescu, iar șapte minute mai târziu (60) deschidea scorul, din centrarea lui Alcenat. Sauvadet și același Hamza au mai amenințat poarta lui Felgueiras, înaintea revenirii oaspeților. Weldon, introdus pe teren în minutul 58, în locul lui Rui Pedro, a intrat excelent în joc, în spatele vârfului Kapetanos. Lui i-a aparținut și golul egalării, din minutul 79, când a marcat cu un șut la colțul lung, fără șanse pentru Bornescu.(sursa:digisport.ro)


Declaraţie Cosmin Contra

“Un meci pe care, din punctul meu de vedere, trebuia să-l câştigăm. Am avut o sumedenie de ocazii clare, dar n-am reuşit să marcăm decât un singur gol şi, după 1-0, n-am mai gestionat avantajul aşa cum am facut-o în alte partide. Am încercat să închid un pic jocul atunci când l-am introdus pe Mojica, speram să avem posesie şi să dominăm mijlocul terenului, dar n-am reuşit lucrul acesta şi, din păcate, în ultimele 15 minute i-am ajutat prin greşelile individuale pe care le-am făcut să ne egaleze.”


FC Petrolul Ploieşti– CFR Cluj 1-1 (0-0)
Marcatori: Younes (60)/Weldon (79).

 FC Petrolul: Bornescu – Alcenat, Alves, Yamissi, Guilherme – Marinescu (cpt), Hoban – Sauvadet, Cristescu (53 Younes), Grozav (57 Boudjemaa) – Bokila (63 Mojica). Antrenor: Cosmin Contra.

CFR Cluj: Felgueiras – Panin, Piccolo, Rada, Sepsi – Mureşan, Obiora (67 Sulley) – Deac, Rui Pedro (58 Weldon), Hora (73 Maah) – Kapetanos. Antrenor: Paulo Sergio.

Au arbitrat: Viorel Cojocaru (Galaţi) – Aurel Oniţă (Constanţa) şi Octavian Şovre (Oradea).
Arbitru de rezervă: Eduard Constantinescu (Craiova).
Observatori: Constantin Ştefan (Bucureşti) şi Paul Mincu (Bucureşti).

Foto: Digisport.ro

sâmbătă, 23 martie 2013

Unirea Slobozia - Petrolul Ploiesti 1-3(0-0)

Petrolul a câștigat cu 3-1(0-0) partida amicală disputată, astăzi, pe terenul divizionarei secunde Unirea Slobozia. Golurile ploieștenilor au purtat semnătura tunisianului Hamza Younes (51, 70 - penalti, 80), golul de onoare al gazdelor fiind marcat tot de un ex-petrolist Liviu Mihai in ultimul minut de joc al partidei.

Meciul Unirea Slobozia – Petrolul va putea fi urmărit înregistrat, duminică, la Prahova TV, de la ora 15:30.

Unirea Slobozia: Dobre – Stan, Lazăr, Soare, Toma – V. Gheorghe, L. Mihai, Ivaşcă, Ibrian – Luca, Ad. Mihalcea. Antrenor: Marin Dună.

FC Petrolul: Povilas (46 Hamutovski) - Alcenat (46 Marinescu), Neag, Geraldo (65 S. Toader), Grecu (46 Guilherme) - Romario, Mustivar - Boudjemaa (Ad. Ilie), Renan (46 N. Popescu), Sauvadert (46 Cristescu)  - Younes.

duminică, 17 martie 2013


 ASTAZI NOI AM DICTAT MUZICA!!

Petrolul a tranşat fără dubii duelul cu Dinamo, diferenţa dintre cele două echipe fiind mult mai clară decât cea pe care a arătat-o, la final, tabela de marcaj. După un joc pe care l-au controlat autoritar, “lupii” s-au impus cu scorul de 2-1, graţie golurilor marcate de către Bokila (8, pen.) şi Sauvadet.
 
Într-o atmosferă absolut senzaţională, publicul de pe “Ilie Oană” demonstrând, o dată în plus, că este cel mai frumos din Liga I, Petrolul a obţinut o victorie extrem de importantă pentru configuraţia părţii superioare a clasamentului. Trupa lui Cosmin Contra a făcut “rocada” cu Dinamo, urcând pe locul patru şi având perspective din ce în ce mai bine conturate pentru o participare în Cupele Europene.
“Lupii” au început extrem de montaţi confruntarea, iar după doar două minute mingea atingea plasa porţii dinamoviste, însă reuşita lui Sauvadet a fost anulată pentru ofsaid. Petrolul şi-a continuat asediul, iar Bokila a obţinut penaltiul după o pătrundere printre Rus şi Luchin, tot el înscriind fără emoţii de la punctul cu var. Era, astfel, 1-0 din minutul 8, însă bucuria n-a fost de lungă durată, pentru că, la o pasă trimisă “acasă” de către Geraldo Alves, Mircea Bornescu a degajat în Axente (14), atacantul bucureştenilor blocând mingea cu mâna înainte de a o trimite în poarta goală. Până la pauză, “găzarii” i-au dat emoţii lui Bălgrădean, însă Cristescu a fost ocolit de şansă în trei rânduri (22, 33 şi 34).
Sentinţa s-a dat la zece minute după reluare, atunci când mingea a circulat perfect pe traseul Cristescu-Marinescu-Sauvadet, iar mijlocaşul francez a înscris cu o execuţie de efect, un şut la colţul lung, expediat de la 16 metri, lateral dreapta, ce l-a lăsat fără replică pe Bălgrădean. A fost golul care a consemnat o diferenţă logică pe tabela de marcaj, până la final Petrolul conservându-şi fără mari emoţii avantajul, atâta vreme cât jocul elevilor lui Contra a fost fără cusur, Dinamo neavând, practic, nicio şansă să reintre în meci.
Cu zece puncte obţinute în cele patru meciuri disputate în 2013, Petrolul ajunge, astfel, la cota 41, fiind la trei lungimi în urma ocupantei treptei a treia a podiumului, Pandurii Tg. Jiu. Urmează două săptămâni de pauză în Liga I şi, apoi, un nou meci “tare” pe “Ilie Oană”, cu CFR Cluj.

Mulţumiri publicului fantastic, mulţumiri  jucătorilor şi antrenorilor pentru o sâmbătă seară perfectă!

Declaraţie Cosmin Contra
“Nu pot să încep decât prin a-mi felicita jucătorii, pentru că au făcut un meci foarte bun în această seară şi au crezut în victorie până la sfârşit. Am început foarte bine partida, am fost agresivi, am avut ocazii, am înscris, după care a venit o greşeală individuală şi am băgat-o în joc pe Dinamo. După golul primit ne-am dezorganizat puţin, le-am permis adversarilor să aibe spaţii, iar la pauză am încercat să remediez aceste lucruri. În repriza a doua am fost mai pragmatici, mai organizaţi şi ştiam că până la urmă vom înscrie, pentru că avem o echipă care-şi creează ocazii şi care poate să marcheze în orice moment. O victorie meritată şi urmează, acum, două săptămâni de linişte, în care să pregătim meciul următor, unul care va fi la fel de greu”.

FC Petrolul Ploieşti– FC Dinamo Bucureşti 2-1 (1-1)
Marcatori: Bokila (8, pen.), Sauvadet (55)/Axente (14)

FC Petrolul: Bornescu – Alcenat, Alves, Yamissi, Guilherme – Marinescu (cpt) (67 Mustivar), Hoban – Renan Silva (46 Grozav), Cristescu, Sauvadet (77 Younes) – Bokila. Antrenor: Cosmin Contra.

FC Dinamo: Bălgrădean – Rus, Luchin, D. Grigore, Muşat – C. Matei, Boubacar (87 Filip), C. Munteanu (cpt), Curtean (72 D. Rotariu) – Axente (78 And. Cristea), Dănciulescu. Antrenor: Cornel Ţălnar.

Au arbitrat: Radu Petrescu (Bucureşti) – Nagy Micloş (Cluj Napoca) şi Sebastian Gheorghe (Suceava).
Arbitru de rezervă: Cătălin Popa (Piteşti).
Observatori: Dan Petrescu (Bucureşti) şi Valentin Alexandru (Ploieşti).sursa:fcpetrolul.ro

duminică, 10 martie 2013

A fost derby doar in tribune!!


Rapid şi Petrolul au repetat rezultatul din turul campionatului, partida disputată în “Giuleşti” încheindu-se fără gol marcat. Ploieştenii au avut marile ocazii ale confruntării, Bokila trimiţând, în chiar ultimul minut, în bară.

Disputată într-o atmosferă “incendiară”, creată de cele două galerii, partida dintre Rapid şi Petrolul n-a propus foarte mult spectacol pe teren. La fel cum s-a întâmplat în turul campionatului, tabela de marcaj a rămas nemodificată, de această dată după un meci în care ocaziile importante au fost trecute în dreptul “galben-albaştrilor”.  Grozav (13) şi Bokila (20) au avut şansa să deschidă scorul în prima repriză, pentru ca Younes (82) şi din nou Bokila (90+3) să treacă pe lângă gol în partea secundă a confruntării din “Giuleşti”. Ultima oportunitate a fost una realmente uriaşă, Bokila rămânând singur la 8-9 metri, în partea dreaptă, însă mingea trimisă de el, către colţul lung, a lovit bara şi, mai apoi, a ieşit în aut de poartă.
După această remiză, Petrolul a acumulat 38 de puncte şi, cel puţin până luni, rămâne pe treapta a patra a ierarhiei Ligii I. În etapa viitoare, “lupii” vor primi vizita lui Dinamo Bucureşti, într-un joc ce se va disputa sâmbătă, de la ora 21.30.

La finalul partidei, Cosmin Contra a facut urmatoarea analiza pentru Digisport:
"Am dominat meciul de la un capăt la altul. Rapid a jucat exact cum m-am așteptat să o facă. S-au închis și au încercat să puncteze pe contraatac. Am pierdut două puncte mari în lupta noastră pentru locurile care permit accesul în cupele europene.Ne-au lipsit azi pasele în profunzime. Am avut posesie, dar nu am reușit să finalizăm. Am avut două-trei ocazii foarte mari. Sunt foarte nemulțumit de atitudinea unora dintre băieți, nu au avut răutatea necesară de a da gol.
Jucătorii Rapidului ar putea să fie luați drept exemplu de unii dintre cei din echipa noastră. Cu toate problemele pe care le au, s-au bătut pentru fiecare minge. "


FC Rapid Bucureşti – FC Petrolul Ploieşti 0-0

FC Rapid: Pecanha – Coman (84 Ad. Grigore), Abrudan, Mardare, V. Nicolae – N. Grigore, Grigorie – M. Roman, E. Dică, Martin (46 Ciolacu) – Pancu (cpt). Antrenor: Marian Rada.

FC Petrolul: Bornescu – Alcenat, Geraldo, Yamissi, Guilherme – Marinescu (cpt), Hoban - Boudjemaa (64 Renan), Mojica (64 Younes), Grozav (83 Sauvadet) – Bokila. Antrenor: Cosmin Contra.

Au arbitrat: Sebastian Colţescu (Craiova) – Adrian Ghinguleac (Bucureşti) şi Ovidiu Artene (Vaslui).
Arbitru de rezervă: Adrian Comănescu (Rm. Vâlcea).
Observatori: Cornel Sorescu (Piteşti)/Rodion Cămătaru (Craiova). (sursa:fcpetrolul.ro)

duminică, 3 martie 2013

 Petrolul urca pe loc de Europa League dupa un meci cu goluri Grozave!

Petrolul a cîştigat împotriva celor de la CSMS Iaşi, scor 2-1, după 3 goluri superbe înscrise de Grozav, Hoban şi Pătulea.
Prima repriză a fost extrem de modestă, doar şuturile lui Renan animînd primele 45 de minute. Brazilianul a fost blocat de Irimia în primă instanţă, iar apoi bara transversală s-a opus golului.
Cele două echipe au ieşit mult mai decise de la cabine, iar oaspeţii păreau că pot da lovitura în debutul reprizei. Pătulea a driblat şi a şutat perfect cu stîngul, în vinclul porţii lui Bornescu. Dar gazarii  nu au cedat şi au dat răspunsul prin Hoban 8 minute mai tîrziu. Mijlocaşul a şutat plasat de la marginea careului, fără speranţe pentru portarul oaspeţilor.
Gicu Grozav a dat lovitura cu 10 minute înainte de final cu o altă execuţie superbă, de la aproximativ 20 de metri, iar Irimia nu a avut replică nici de această dată.

Prin victoria de azi, Petrolul a ajuns la 37 de puncte, urca pînă pe locul 4, şi aşteapta, astfel, cu încredere seria de “foc” din etapele următoare, atunci când va întâlni, în ordine, pe Rapid, Dinamo şi CFR Cluj.

 Declaraţie Cosmin Contra
“Un joc nu prea bun făcut de noi, dar sunt trei puncte importante, obţinute în faţa unei echipe arţăgoase, care, aşa cum ne aşteptam, şi-a vândut scump pielea. Trebuie să-mi felicit jucătorii, pentru că au avut încredere în ei şi au crezut până la final că pot câştiga. Sper ca această victorie să le dea mai multă încredere şi mai sper să ne îmbunătăţim jocul, astfel încât punctele să vină şi pe fondul unei prestaţii bune.”

Caseta Tehnica: Petrolul Ploiesti - CSMS Iasi 2-1 (0-0)
Marcatori: Hoban (62),Grozav(80)/Patulea(54)


FC Petrolul: Bornescu – Alcenat, Geraldo, Yamissi, Guilherme – Marinescu (cpt), Hoban - Renan Silva (61 Mojica), Sauvadet (46 Boudjemaa), Grozav (87 Cristescu) – Younes. Antrenor: Cosmin Contra.

CSMS Iaşi: Irimia – Creţu, R. Tincu (cpt), Avrămia, Vladu – Milea, Moutinho (87 Herghelegiu) – Ciucur (72 Onofraş), Cl. Tudor (81 Cl. Ionescu), Ţigănaşu – Pătulea. Antrenor:Liviu Ciobotariu
 
Au arbitrat: Adrian Viorel Cojocaru (Galaţi) – Valentin Avram (Bucureşti) şi Alexandru Cerei (Cluj Napoca).
Arbitru de rezervă: Robert George Dumitru (Braşov).
Observatori: Augustus Constantin (Rm. Vâlcea)/Nicolae Dobrescu (Bucureşti).

Arbitru: V. Cojocaru (Galaţi) Asistenţi: V. Avram (Bucureşti), Al. Cerei (Cluj Napoca)

Foto:fcpetrolul.ro